64 de deţinuţi au participat azi la Bursa locurilor de muncă

bursa-detinuti

Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi Fundaţia „Kelsen” din Baia Mare au organizat azi, 27 noiembrie o bursă a locurilor de muncă, ai cărei beneficiari sunt persoanele private de libertate. Acţiunea a avut loc în sala de sport a unităţii, cu participarea a 64 de deţinuţi.

La bursă au participat opt firme din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Sălaj din următoarele domenii: construcţii, tâmplărie, industria textilă, agricultură şi zootehnie. Cu aceasta ocazie, angajatorilor li s-au distribuit pliante de popularizare a avantajelor ce decurg din luarea la muncă a persoanelor private de libertate, iar deţinuţii au avut ocazia să se întâlnească cu potenţialii angajatori.

O parte a persoanelor private de libertate participante la eveniment absolviseră anterior, pe durata executării pedepsei, cursuri de calificare în domeniile amintite mai sus, prin intermediul AJOFM Satu Mare sau în cadrul unor proiecte cu finanţare externă, prin intermediul furnizorilor autorizaţi de formare profesională.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.