„Ia-mă acasă de Crăciun”

ia-ma-acasa-de-craciun

În perioada 2-20 decembrie, sătmărenii interesaţi pot solicita Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, învoirea unui copil aflat într-un Centru de plasament, pentru ca acesta să petreacă Crăciunul în familiile acestora. Pentru a obţine această învoire, sătmărenii interesaţi vor trebui să depună o cerere la sediul DGASPC , situat pe strada Corvinilor nr. 18, între orele 09.00-15.00, în perioada mai sus menţionată.

După depunerea acestei cereri de evaluare, în vederea obţinerii acordului privind învoirea unui copil aflat în evidenţa DGASPC (cererea tip se află la sediul instituţiei), specialiştii în domeniul asistenţei sociale vor merge la domiciliul pentru a evalua situaţia familială.

Această acţiune umanitară se desfăşoară în cadrul campaniei „Ia-mă acasă de Crăciun”, organizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza publicul larg faţă de problematica tuturor copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, prin oferirea posibilităţii unor copii, aflaţi în intituţiile de tip rezidenţial, de a sărbători Crăciunul în mijlocul unei familii.