Grevă de avertisment la Spitalul Judeţean Satu Mare

grevaspital1grevaspital2grevaspital3
Cadrele medicale şi personalul auxiliar de la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare, afiliate Federaţiei „Sanitas” au intrat azi (25 noiembrie) dimineaţă la ora 08.00, în grevă de avertisment. Protestatarii s-au adunat în holul de la intrarea în spital.

Greva de avertisment a ţinut până la ora 10.00, iar dacă liderii de sindicat nu ajung la un consens cu Ministerul Sănătăţii atunci, în data de 28 noiembrie, sistemul sanitar intră în grevă generală pe termen nelimitat a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas Satu Mare, Aurelia Pop.

Potrivit preşedintelui Sanitas din cadrul SJU Satu Mare, Ecaterina Gosner cadrele medicale cer alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, tichete de masă, respectarea normativelor de personal, condiţii optime de muncă şi aparatură performantă pentru a putea oferi servicii medicale de calitate. „În ceea ce priveşte salariile nu sunt întârzieri dar sunt probleme cu tichetele de masă pe care nu le-am primit din luna septembrie”, spune Gosner.

Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian a declarat că „actul medical nu este bulversat în mod radical. Se asigură o treime din serviciile medicale iar urgenţele sunt acoperite în totalitate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.