Dr. Laura Bota: Sistemul de sanatate publica intra in moarte clinica !

laura-bota

Cu putin timp in urma am atras atentia asupra repercursiunilor pe care le vor avea politicile iresponsabile ale Guvernului Ponta asupra sistemului national de sanatate! Am spus atunci ca intrarea sistemului in colaps este iminenta! Imi pare rau ca am avut dreptate! Nepasarea Guvernului fata de sistemul de sanatate publica, din pacate isi arata efectele mai repede decit s-a anticipat!

Iata ca in acest moment suntem in fata primei simptome a acestei come produse de acest guvern iresponsabil care cu putin timp in urma a scos in strada peste 10 mii de medici. Acum s-a produs colapsul. Medicii sint obligati sa intre in greva de avertisment !!! Lasata netratata coma poate fi fatala !

Medicii romani intra luni in greva de avertisment, deoarece sunt nemultumiti de salariile mici. Medicii avertizeaza ca protestul va avea loc intre orele 8.00 si 10.00 dimineata.
Sustin acesta greva a cadrelor sanitare pentru ca ei trebuie sa beneficieze de o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, dar si apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati.

In acest moment nimeni nu vorbește despre suprafinanțarea sănătății care ascunde costuri uriașe și direcționări nejustificate de bunuri și fonduri către feudele baronilor din sănătate, în timp ce subfinanțarea este valabilă doar pentru pacienți când vin la spital, aduc de acasă materiale sanitare și medicamente.

În sănătate furatul ucide, pentru că în vârful pixului baronilor sănătății stau deciziile cu care se amână aplicărea ghidurilor și protocoalelor clinice, definirea corectă a pachetului de servicii medicale de bază, introducerea cardului de sănătate, se aprobă suprafinanțarea păguboasă a programelor naționale de sănătate, stabilirea medicamentelor de pe lista de compensate şi utilizarea lor, finanțarea nejustificatată a hemodializei în detrimentul transplantului de rinichi, externalizarea nejustificată a laboratoarelor din spitale și multe altele.

Acestă suprafinanțare este valabilă doar pentru baronii sănătății, care își construiesc feude, bazate pe sănătatea și moartea pacienților, iar mai nou folosesc banii contribuabililor pentru călătorii în jurul lumii, în cele mai exotice țări, în scopul unor așa zise școlarizări.

Subfinanțarea reprezintă astăzi singura temă majoră a Sănătății, doar că orice majorare a fondurilor alocate acesteia va respecta aceiași logică a deturnării fondurilor de la pacient către statul obez și către risipitorii din sănătate. Pentru ca alocarea de fonduri suplimentare sănătății să nu reprezinte o împovărare a cetățenilor cu noi taxe și impozite, orice alocare suplimentară de fonduri la sănătate trebuie aprobată numai împreună cu măsuri care opresc deturnarea lor.

Guvernul Ponta și ministerul sănătății condus de Nicolăescu-Arafat nu au astfel de preocupări în privința stopării deturnării banilor pacienților. În consecință, orice alocări noi de fonduri către sănătăte se vor realiza ca și până acum prin creșterea taxelor și impozitelor, fiind deturnate în același mod, către statul obez și baronii sănătății.

Secretar regional PMP
Presedinte PMP Satu Mare
Dr Laura Diana BOTA

Un Comentariu la "Dr. Laura Bota: Sistemul de sanatate publica intra in moarte clinica !"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.