Conducerea CJ vine cu clarificări în scandalul de la Mănăstirea Bixad

consjud-satu-mare
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 21 noiembrie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a oferit câteva clarificări cu privire la situaţia de la Bixad. La conferinţa de presă au participat preşedintele CJ, Adrian Ştef, cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor, respectiv Rudolf Riedl.

Precizările vin după ce, susţin cei din conducerea Consiliului Judeţean, reprezentanţii Bisericii Greco-Catolice au acuzat conducerea CJ Satu Mare că ar fi de partea ordodocşilor în acest conflict. „Nu e vorba de apartenenţa religioasă a niciunuia dintre noi. Ne supără faptul că suntem acuzaţi pe nedrept că ne-am fi implicat în procesul de retrocedare a unei părţi din mănăstire. Nu este adevărat”,a declarat Ştef.

Mircea Govor nedorind să intre în detalii cu privire la anumite acuzaţii a declarat că ”nu are nimeni nimic cu niciunul dintre cultele religioase implicate în acest conflict. Noi apărăm doar ceea ce ne aparţine, ceea ce face parte din patrimoniul Consiliului Judeţean pentru a nu fi traşi la răspundere ulterior de cetăţenii care ne-au ales în funcţiile pe care le deţinem. Orice ni se pune în cârcă sau orice interpretări ale declaraţiilor noastre sunt neadevărate”, a declarat Govor.

În luarea de cuvânt Adrian Ştef a sublinia faptul că instituţia pe care o conduce nu a fost informată niciodată oficial cu privire la procesul aflat în derulare şi nu a fost chemat niciodată în instanţă pentru a-şi apăra drepturile. „Deşi, în data de 7 noiembrie ne-au chemat la faţa locului şi unii şi alţii dintre cei implicaţi în conflict, am considerat că este bine ca nimeni din conducerea CJ să nu apară acolo, tocmai pentru a nu lăsa loc speculaţiilor. Am trimis doar reprezentanţi ai Biroului Juridic care au informat executorul judecătoresc despre pretenţia noastră asupra unei părţi a terenului şi imobilelor din incinta mănăstirii. A fost singurul demers legal pe care l-am putut face atunci şi care a fost acceptat de executorul judecătoresc. De atunci sunt ameninţat că va fi sesizat şi preşedintele PNL Crin Antonescu cu privire la acest subiect, pentru a face presiuni politice asupra mea. Mai mult decât atât a fost adusă în discuţie şi apartenenţa noastră religioasă dar şi socrul meu care a fost preot ortodox”, spune Ştef.

Vicepreşedintele CJ, Rudolf Riedl a subliniat faptul că, CJ nu a făcut decât să-i ceară executorului judecătoresc să identifice imobilele care sunt în patrimoniul Consiliului Judeţean pentru ca acele clădiri să nu constituie obiectul retrocedării.

Procesul pentru stabilirea proprietarilor Mănăstirii din Bixad va avea primul termen pe data de 25 noiembrie, în cadrul căreia se va hotărî asupra strămutării cazului la o instanţă de judecată din alt judeţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.