Centura de ocolire a municipiului și modernizarea aeroportului au primit avizul tuturor departamentelor guvernamentale

pnl-satu-mare
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 16 noiembrie la sdiul PNL Satu Mare, directorul general al ANL, Dumitru Nancu a declarat că până în prezent în Satu Mare au fost construite un număr de 321 de locuinţe ANL şi se vor relua lucrările la construirea celor 74 de locuinţe situate pe strada Poligonului, proiect suspendat în ultimii ani. Potrivit acestuia lucrările vor fi finalizate până în vara anului viitor (2014) după care vor fi construite alte 74 de locuinţe.

La întâlnirea cu presa au participat preşedintele PNL Satu Mare, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, directorul general al ANL, Dumitru Nancu, directorul de campanie al lui Crin Antonescu, Niels Schnecker, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, city managerul municipiului Satu Mare, Dan Băbuţ şi viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, Marcela Papici. „Aceste locuinţe vor putea fi cumpărate cu suma de 326 euro pe metru pătrat, un preţ rezonabil, fiind de fapt cel mai scăzut preţ cu care se poate achiziţiona o locuinţă în România. Banii obţinuţi din vânzarea acestor spaţii se vor întoarce tot la Satu Mare cu scopul de a construi alte unităţi locative”, a declarat Nancu.

Totodată, acesta a subliniat faptul că vor fi construite un număr de 24 de locuinţe pentru medicii rezidenţi în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU). „Degeaba modernizăm spitalele dacă nu reuşim să atragem specialişti la Satu Mare. Aceştia trebuie să ştie că le vom pune la dispoziţie locuinţe noi şi confortabile”, a declarat Ştef.

Delegaţia venită de la Bucureşti a vizitat în cursul zilei de azi şi şantierul de la Carei unde se vor construi un număr de 57 de locuinţe ANL dar şi centrul turistic de la Luna Şes.
Directorul Departamentului de Programe Europene din cadrul Ministerului Transporturilor, Radu Andronic a declarat că centura de ocolire a municipiului, reşedinţă de judeţ şi modernizarea aeroportului din localitate au primit avizul tuturor departamentelor guvernamentale.

Potrivit celor declarate de Andronic, valoarea estimată a lucrărilor la şoseaua de centură este 69 milioane de euro iar la aeroport de 15 milioane de euro. „Au fost ceva întârzieri cauzate de necesitatea îmbunătăţirii documentaţiilor în cazul celor două proiecte dar împreună cu autorităţile locale am reuşit să le rezolvăm. Cele două proiecte sunt importante atât pentru municipiul Satu Mare cât şi pentru întregul judeţ”, a declarat Andronic.

În finalul conferinţei de presă Niels Schnecker a declarat că a învăţat mult în cursul vizitei efectuate la Satu Mare şi s-a arătat mulţumit că la „la Satu Mare există un USL funcţional”. În ceea ce priveşte viitoarea campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale Schnecker a declarat că se va folosi de acel model american, Town Meetings, în care cât mai mulţi cetăţeni, nu numai susţinătorii şi simpatizanţii lui Crin Antonescu, se vor putea întâlni cu prezidenţiabilul a cărui campanie o coordonează.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.