Dorel Coica se va întâlni luni cu alegătorii în sala de şedinţe a Primăriei Satu Mare

Dr.-Dorel-Coica

Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD), în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC) şi Asociaţia AGES, organizează luni, 18 noiembrie, un forum cetăţenesc la Satu Mare, dedicat evaluării activităţii primarului Dorel Coica în primul său an de mandat. Întâlnirea va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei Satu Mare, începând cu ora 17.00.

Forumul face parte din seria activităţilor cuprinse în proiectul “Votul tău, viitorul tău contează!”, care urmăreşte susţinerea dialogului dintre cetăţeni şi candidaţi, şi ulterior, dintre cetăţeni şi aleşii locali, cu privire la priorităţile comunităţii. În cadrul forumului, primarul se întâlneşte cu cetățenii orașului, cu reprezentanţii mass-media şi ai organizaţiilor non-profit, pentru a discuta promisiunile din campania electorală (mai 2012), îndeplinite sau nu în perioada care a trecut de la alegeri.

În cadrul forumului de la Satu Mare vor fi discutate promisiunile făcute în timpul campaniei electorale din 2012, centralizate online pe platforma cineceapromis.ro. De asemenea, va fi evidenţiat ceea ce a fost îndeplinit deja şi va fi propus un calendar de rezolvare a celorlalte promisiuni.

Platforma cineceapromis.ro centralizează promisiunile din timpul campaniilor electorale, ulterior monitorizate după instalarea în funcţie a aleşilor locali. Utilizatorii îşi pot crea un cont pe platformă pentru a posta materiale din timpul campaniei electorale (fotografiate, scanate, ataşamente audio şi video) şi pentru a accesa forumul de discuţii. De asemenea, ei pot propune acţiuni concrete prin care să-i tragă la răspundere pe aleşi, mutând astfel acţiunea din mediul online în cel offline.

Cineceapromis.ro este una dintre platformele câştigătoare ale competiţiei Restart Romania (www.restartromania.ro) în 2001. Campania, organizată de TechSoup România, este realizată cu ajutorul unui grant acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti şi se bucură deopotrivă de sprijinul mediului diplomatic, al companiilor IT&C, al comunităţilor de programatori şi al antreprenorilor online.

Proiectul “Votul tău, viitorul tău, contează!” este susţinut de CRD şi CeRe şi finanţat parţial printr-un grant al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. Opiniile, concluziile şi recomandările cuprinse în acest proiect sunt ale autorilor şi nu reprezintă neapărat opiniile Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.