Dr. Laura Bota: “Serviciile publice de sănătate suferă de o lipsă cronică a investiţiilor !!!”

Laura-Bota
Potrivit preşedintelui Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, dr. Laura Bota serviciile publice de sănătate din ţara noastră suferă de o lipsă a investiţiilor ceea ce duce la o serie de neajunsuri. Liderul PMP Satu Mare şi-a sintetizat poziţia cu privire la problemele din sistemul sanitar românesc în rândurile unui comunicat de presă remis azi, 13 noiembrie redacţiei noastre. În continuare vă redăm integral poziţia preşedintelui PMP Satu Mare, dr. Laura Bota:

“De aici decurg toate neajunsurile în cascadă: oamenii care lucrează în sistem nu sunt plătiţi corespunzător rolului şi importanţei lor sociale, infrastructura medicală e deficitară, iar tinerii absolvenţi găsesc greu motive pentru a rămâne să lucreze în ţară. Toate aceste realităţi trebuie schimbate fundamental, iar pentru aceasta subfinanţarea cronică a sistemului trebuie să înceteze.

Dacă nu se va întâmpla acest lucru, riscul este că cea mai mare parte a pacienţilor, mai ales cei fără posibilităţi materiale să fie lăsaţi în voia sorţii şi la mila unui sistem public demoralizat şi destructurat. În aceste condiţii nu am face decât să trădăm principiul de justiţie socială, fundamental pentru orice stat responsabil. Obiectivul nostru este ca niciunui pacient care şi-a plătit conştiincios asigurarea de sănătate şi care are o problemă să nu i se mai spună vreodată că nu poate fi tratat din cauza fondurilor insuficiente.

Personal, consider că prin sprijinirea sectorului medical se pot obţine numeroase beneficii. Există analize serioase care arată că investind în sănătatea oamenilor, se pot obţine de cinci ori mai multă eficienţă, venituri şi creşterea PIB-ului. Pentru că oamenii sănătoşi muncesc mai mult, iar prin aceasta putem crea plus-valoare și bunăstare!

Secretar regional PMP
Preşedinte PMP Satu Mare
Dr. Laura Diana BOTA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.