Liceenii din judeţul Satu Mare vor fi mâine în grevă japoneză

Greva-liceenilor
În semn de protest în ceea ce priveşte subfinanţarea sistemului de învăţământ, liceenii au ales să recurgă la declanşarea grevei japoneze. La acest protest organizat la nivel naţional vor participa şi liceenii din judeţul Satu Mare.

Astfel, elevii din clasele IX-XII vor purta miercuri, 13 noiembrie, banderole albe la orele de curs. Prin acest demers liceenii doresc în principal să tragă un semnal de alarmă cu privire la subfinanţarea sistemului educaţional. Printre revendicările elevilor se regăsesc: necesitatea alocării a 6% din PIB pentru învăţământ, dotarea corespunzătoare a şcolilor, adaptarea învăţământului tehnologic la cerinţele angajatorilor, creşterea alocaţiilor, manuale gratuite dar şi revizuirea conţinutului acestora.

Potrivit celor declarate de preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare, Paul Marc protestul va începe dimineaţa la ora 08.00 şi se va încheia la sfârşitul orelor de curs. „Protestul este organizat la nivel naţional. În funcţie de reacţiile guvernanţilor vom hotărî paşii de urmat în perioada imediat următoare”, a declarat Marc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.