Viitorii şoferi, învăţaţi să fie prudenţi la volan

actiune-politiasm

Vineri, 8 noiembrie, poliţiştii au organizat o nouă întâlnire cu viitorii şoferi, în cadrul proiectului „Tineri la volan” de data aceasta cu elevii Şcolii de şoferi „Expedient” din municipiul Satu Mare.

Poliţişti din cadrul formaţiunilor de prevenire şi rutiere au încercat să-i convingă pe elevi, instructori şi profesori de legislaţie prezenţi la întâlnire, prin argumente dar şi prin exemple practice, de importanţa pe care trebuie să o acorde şofatului, momentele de neatenţie în trafic putându-ne costa chiar viaţa.

Inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, le-a vorbit celor prezenţi despre factorii de risc care conduc la victimizarea tinerilor şoferi, insistând asupra unora dintre aceştia cum sunt: viteza (principala cauză a accidentelor mortale), nepurtarea centurii de siguranţă ori utilizarea telefonului mobil la volan. Astfel, tinerii au aflat că vorbitul la mobil creşte riscul de accidente mortale de patru ori, iar scrierea de mesaje în timpul şofatului de opt ori.

În continuarea întâlnirii, inspectorul Beatrix Puşa Câmpan, din partea Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, le-a vorbit tinerilor despre consumul de droguri ilegale, dar şi legale (alcool, cafea, tutun, medicamente) şi efectele acestora asupra conducerii de autovehicule.

În încheiere, reprezentanţii Poliţiei Rutiere la această întâlnire, agent şef principal Iluţ Radu şi agent Ban Sergiu, le-au oferit celor prezenţi exemple practice din activitatea lor, pentru ca tinerii să înveţe din experienţele negative ale celor mai în vârstă, îndemnându-i totodată, să conducă cu prudenţă, conştientizând în permanenţă importanţa acestui act.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.