A înşelat trei firme pretinzând că este angajat al Consiliului Judeţean Satu Mare

Iovan-Fogorosi

După ce a fost eliberat în aprilie 2013, fiind închis pentru înşelăciune, Iovan Fogoroşi a ajuns zilele trecute din nou după gratii. Bărbatul de 25 de ani a fost reţinut vineri, 8 noiembrie de poliţiştii de investigare a fraudelor beneficiind de sprijinul ofiţerilor SIPI Satu Mare. Ulterior, instanţa a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, Iovan acţiona de fiecare dată după acelaşi plan. Acesta contacta telefonic reprezentanţii unor societăţi comerciale şi, pretinzând că este angajat al Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, se arăta interesat de cumpărarea unor produse pentru casele de copii. Astfel, a reuşit să primească, în numele instituţiei: produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ori biciclete pentru copii, paleţi de lemne, fără a mai achita ulterior contravaloarea acestora. Toate aceste produse au fost mai apoi vândute, Iovan încasând sume importante de bani.

Într-un alt caz, tânărul a solicitat şi a obţinut sume de bani, pretextând că acestea sunt necesare unor copii bolnavi de cancer, ce necesită tratament medical de urgenţă la Bucureşti. Pentru a crea aparenţa unor operaţiuni legale, Iovan Fogoroşi a promis şi încheierea unui contract de sponsorizare cu respectiva societate, act care, desigur, nu a mai fost perfectat.

Din probele administrate până în acest moment, poliţiştii au stabilit că au fost prejudiciate cu sume de peste 25.000 lei, trei societăţi comerciale, însă există indicii temeinice care atestă faptul că au mai fost înşelate şi alte persoane ori firme. Pentru ca suspectul să răspundă penal de toate faptele comise, poliţiştii adresează un apel tuturor persoanelor ce au fost înşelate de Iovan Fogoroşi să formuleze plângeri penale şi să furnizeze informaţiile deţinute cu privire la activitatea infracţională a acestuia.

Iovan Fogoroşi a mai fost reţinut de poliţişti în vara lui 2011, fiind prins în flagrant când încerca să încheie în numele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare contracte cu o societate comercială din municipiul, reşedinţă de judeţ pentru furnizarea de servicii şi programe TV. Anchetatorii au stabilit că valoarea echipamentelor pe care acesta le-ar fi primit după încheierea contractelor era de peste 20.000 de lei. Ulterior, Iovan a fost condamnat pentru înşelăciune fiind eliberat în luna aprilie al acestui an.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.