Numărul de miliardari a atins un nivel record în 2013

milliard

Numărul miliardarilor în dolari din întreaga lume a atins un nivel record în 2013, graţie unei creşteri puternice în Asia, arată un studiu publicat miercuri de banca elveţiană UBS  şi firma de cercetare Wealth-X din Hong Kong, transmite AFP.

Potrivit acestui studiu, la nivel mondial în luna iunie 2013 existau 2.170 de miliardari, cu 0,5% mai mulţi decât în luna iunie a anului trecut. De asemenea, averea combinată a miliardarilor lumii a crescut cu 5,3% în perioada iulie 2012-iunie 2013.

Cel mai puternic ritm de creştere se înregistrează în Asia, unde în decurs de un an au apărut 18 noi miliardari. De asemenea, averea celor mai bogaţi oameni din Asia a crescut şi ea cu aproape 13%, acesta fiind cel mai rapid ritm de creştere înregistrat la nivel mondial.

America de Nord rămâne regiunea din lume cu cel mai mare număr de miliardari, însă dacă Asia îşi menţine ritmul de creştere ar putea să o devanseze peste cinci ani. În topul ţărilor, pe primul loc se află SUA, cu 515 miliardari, de trei ori mai mulţi decât ocupanta locului secund China, care numără 157 de miliardari. Pe locul trei se situează Germania cu 148 de miliardari.

citeste articolul complet pe economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.