Membrii Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor în vizită de lucru la Satu Mare

comisia-buget-finante
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 7 noiembrie în sala mică a Palatului Administrativ, preşedintele Comisiei de Buget din cadrul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Dragomir a declarat că una din punctele slabe ale României îl reprezintă infrastructura, astfel că e nevoie de fonduri în această direcţie în fiecare judeţ.

Membrii Comisiei de Buget au venit la Satu Mare la invitaţia deputatului USL Octavian Petric. Aceştia au avut o întâlnire şi cu oamenii de afaceri din judeţ care au ridicat câteva probleme legate de birocraţia excesivă, necesitatea eliminării elementului de şpagă şi importanţa alcătuirii unei strategii economice pe termen lung.

Petric consideră că în bugetul pe 2014 ar fi necesare cuprinderea a patru obiective aflate în judeţul nostru. Este vorba despre: construirea unui sediu pentru Primăria din Tăşnad, fonduri pentru finalizarea proiectului de la Luna Şes, reabilitarea tronsonului de drum Livada-Negreşti până la limita cu judeţul Maramureş respectiv, construirea celui de-al treilea pod peste Someş.

Potrivit celor declarate de Dragomir toate cele patru obiective sunt importante însă infrastructura este prioritară. Octavian Petric a declarat că pentru construirea unui nou sediu pentru Primăria din Tăşnad ar fi nevoie de aproximativ 3 milioane de lei „ceea ce nu este o sumă extraordinar de mare pentru buget. De asemenea, pentru finalizarea lucrărilor de la Luna Şes ar fi nevoie tot de vreo 3 milioane de lei. În ceea ce priveşte DN 19 şi al treilea pod peste Someş, nu pot să estimez suma necesară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.