Magazin de bijuterii din Satu Mare reclamat de UDMR la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

udmr

Serviciul pentru apărarea drepturilor minoritare “Miko Imre” din cadrul UDMR Satu Mare a formulat o plângere în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la adresa unui angajator, reprezentantul magazinului de bijuterii SC Lari Fashion SRL, din cauza unui anunţ apărut într-un cotidian din judeţul nostru.

“Este vorba despre un anunţ în care se spune că “Angajăm vânzătoare pentru bijuterii, de preferat cu experienţă în muncă, persoană tânără, aspect fizic plăcut. Exclus naţionalitate maghiară”. Am atras atenția ziarului care a publicat anunțul în legătură cu aspectul problematic al textului și am solicitat datele angajatorului în vederea depunerii unei plângeri împotriva lui. Anunţul conţine şi un număr de telefon pe baza căruia se poate identifica firma. Este vorba despre magazinul de bijuterii SC Lari Fashion SRL. Firma a fost înregistrată în 2013”, ne-a declarat Szabolcs Nagy, preşedintele executiv al Organizaţiei Județene a UDMR Satu Mare.

“Cazurile de acest gen trebuie soluţionate din timp și tocmai aceasta este misiunea Serviciului pentru apărarea drepturilor minoritare “Mikó Imre” din cadrul UDMR. Am înaintat petiția către autoritatea de specialitate pentru că este important ca nimeni să nu fie marginalizat în patria sa, din cauza apartenenței naționale. Dorim să atragem atenția tuturor asupra faptului că vom proceda la fel în orice alt caz similar, cu sprijinul sătmărenilor”, a afirmat Csaba Pataki, președintele Organizației Județene a UDMR Satu Mare, consemnatarul plângerii privind anunţul în cauză.

 

 

8 Comentarii la "Magazin de bijuterii din Satu Mare reclamat de UDMR la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.