De vorbă cu Laura Bota, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare

Laura-Bota1

Reporter: Cu toate că sunteţi o persoană cunoscută, pentru început vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră.
Laura Bota: Sunt un om simplu dar responsabil ! O sătmăreancă, un medic, o mamă de fată care consideră că trebuie să se dăruiască şi să dăruiască ceva înapoi comunităţii de la care a primit atâtea până acum şi care are obligaţia să creeze pentru copilul ei un loc mai bun în care acesta să crească.
R.: De câţiva ani sunteţi activ implicată în politică. De ce în politică?
L.B.: Într-adevăr am 10 ani de politică în urmă, e singura arenă, e adevărat a leilor, dar în care, implicându-ne cât mai mulţi, putem schimba câte ceva în mai bine. Sigur, sunt multe de făcut! Problemele şi neajunsurile noastre sunt multe. Sunt conştientă de asta, dar să ştiţi dumneavoastră, că orice drum lung, începe cu un pas mic şi orice fluviu mai întâi e un izvor.
R.: Politica, mai ales în România este percepută ca o activitate predominant masculină. Aţi simţit vreodată acest lucru de-a lungul carierei dumneavoastră?
L.B.: Oh, da! De multe ori! Dar tot de atâtea ori plus unu, nu m-am dat bătută !!!
Ştiţi, noi femeile, avem acel de-al şaptelea simţ pe care domnii, nu îl posedă. Asta ne ajută să intuim de multe ori înaintea lor, ceea ce se poate întâmpla. Şi mai e ceva! Este acea tărie, acel dar pe care îl avem în noi, de a da viaţă! Asta ne face să fim puţin mai responsabile decât bărbaţii în ceea ce priveşte viitorul: atât al copiilor noştri cât şi a acelora care ne-au dat nouă viaţă şi fără de care, astăzi nu am fi ceea ce suntem şi pe care avem datoria să îi ocrotim, să le uşurăm viaţa.
R.: Aveţi un model politic?
L.B.. Da. Pe partea masculină pe preşedintele Traian Băsescu! Pe cea feminină, Hillary Clinton! De ce? Simplu. Cu toate că a fost lovită din toate părţile în anumite momente, a ştiut întotdeauna să se ridice cu graţie, eleganţă cu o inteligenţă sclipitoare şi să meargă mai departe!
R.: De ce Partidul Mişcarea Populară?
L.B.: Este un partid nou, de dreapta, în care se regăsesc oameni simpli, politicieni diferiţi cu respect faţă de muncă, valori şi prieteni. Un partid care îi reprezintă pe toţi românii vrednici de aici şi de peste hotare, unde sunt invitaţi în special oameni care nu au mai făcut politică până acum. Un partid ce apără valorile europene şi care consideră că este singurul drum pe care România poate merge. Un partid în care valorile bunului simţ şi interesul comun este mai presus de interesul personal al vreunui individ sau a vreunui grup minoritar! Partidul Mişcarea Populară are atuul tinereţii şi al credibilităţii şi va fi partenerul cel mai credibil al acestui popor! De asta, şi din multe alte motive am ales PMP.
R.: Se apropie alegerile europarlamentare. Este organizaţia din Satu Mare pregătită pentru ea?
L.B.: Bineînţeles ! Ţinta nostră este de a fi prezenţi în Parlamentul European şi să obţinem un scor din două cifre. Nu este un obiectiv uşor, dar nici imposibil! Cu ajutorul celor ce cred în noi şi care împărtăşesc valorile noatre, totul este posibil!
R.: Ce planuri de viitor aveţi?
L.B.: Îmi doresc să fiu sănătoasă, să am putere de muncă, să îmi văd fetiţa crescând şi evoluând într-o societate care să îi ofere şansa unei educaţii la un nivel civilizat, european şi care apoi să îşi găsească un loc de muncă la nivelul pregătirii ei viitoare! Vedeţi dumneavostră … În aceste vremuri ale schimbării permanente şi a piedicilor de tot felul, suntem provocaţi să facem alegeri şi să luăm decizii. Poate nu suntem responsabili pentru circumstanţele în care se desfăşoară vieţile noastre acum. Însă suntem singurii responsabili de alegerile şi deciziile pe care le luăm în aceste circustanţe! Putem alege să ne retragem sau putem alege să le înfruntăm aruncându-ne în mijlocul furtunii! Dacă alegem a doua variantă, alegem de fapt să creem ceva care are şanse să fie mai bun, mai de succes şi mai adevărat decât tot ce am făcut până acum! Eu una, asta am ales!

2 Comentarii la "De vorbă cu Laura Bota, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare"

  1. Pingback: PMP Satu Mare ;) « Motanul Incaltat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.