Laura Bota: “Salariile medicilor sunt insuficiente şi din acest motiv pleacă din ţară medicii bine pregătiţi”

laura-botaPreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, dr. Laura Bota susţine că medicii nu pot trăi din salariile pe care le câştigă şi, deşi au urmat 6 ani de facultate, aceştia sunt nevoiţi să recurgă la veniturile părinilor s-au să plece pentru un salariu decent în străinătate. În continuare vă prezentăm poziţia Laurei Bota cu privire la sistemul de salarizare a medicilor remis azi, 5 noiembrie redacţiei noastre în cadrul unui comunicat de presă:

“Salariile de mizerie îi determină pe mulţi medici să recurgă la câştiguri informale, chiar cu riscul de a ajunge în puşcărie. Medicii rezidenţi nu pot trăi din ceea ce câştigă cinstit în perioada rezidenţiatului şi preferă să îşi părăsească familiile pentru un salariu decent în străinătate sau că mulţi trăiesc, în continuare, din veniturile părinţilor, deşi au urmat 6 ani de facultate.
Majorare salariilor din sănătate prin alocarea suplimentară de fonduri nu este posibilă, pentru că ministrul Nicolăescu şi prim-ministrul Ponta ne oferă acum doar rectificări negative la bugetul sănătății, deci bani mai puțini cu care nu se vor putea oferi salarii mai mari.

Din lipsă de măsuri de reformă care să disponibilizeze fondurile necesare salarizării adecvate din sănătate, Guvernul Ponta încearcă o mimare a modificarii unor salarii prin diminuarea altora. Asta pare a fi soluția găsită și oferită medicilor de ministrul Nicolăescu care anunţă corelarea salariului medicilor cu performanţa fiecăruia și astfel medicii performanţi vor putea câştiga chiar dublu, iar ceilalţi, mai puţin performanţi, vor primi un salariu mai redus, despre care nu se spune nimic!!! Suplimentar, se fac promisiuni de majorare semnificativă a veniturilor rezidenţilor, în timp ce procentul creşterii fondului de salarii la bugetari a fost declarat a fi de numai 4%. Deci eventuala mărire a veniturilor rezidenţilor se va realiza prin îngheţarea veniturilor celorlalte categorii de salariați din Sănătate !!!

Preşedinte PMP Satu Mare 

Dr. Laura Bota”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.