5 atitudini de evitat ca antreprenor sau manager

lup

Dacă lucrezi ca antreprenor sau manager (dar nu neapărat, poți să nu fii manager și să te ajute), cu siguranță te-ai confruntat cu diferite probleme ale oamenilor din echipa ta. Știu că ai auzit de multe ori că “lucrul cu oamenii este cel mai greu lucru”. Așa spun cei care nu știu ce au de făcut, pentru că întotdeauna când cineva nu știe cum se face un lucru, normal că i se pare greu.

Ca să eviți conflictele cu oamenii din echipa ta și pentru a le câștiga încrederea, sprijinul și colaborarea, iată 5 lucruri de care dacă te vei feri, vei avea numai de câștigat, atât tu, cât și ceilalți. Este vorba de câteva atitudini dăunătoare, pe care dacă le vei da la o parte și le vei înlocui cu altele sănătoase, vei avea o viață profesională mai bună. Aceste idei îți pot folosi și în viața personală și pot fi aplicate imediat ce devii conștient de ele.

Atitudini de evitat:

 1. Să ignori problemele, sperând că se vor rezolva de la sine. Din cauză că se simt necomfortabil când unii oameni li se adresează cu probleme, mulți se fac că nu le văd, considerând că nu e treaba lor.
 2. Să rezolvi problema spunându-i omului “Maturizează-te!. Mulți manageri, care știu să conducă doar în stil directiv, adoptă frecvent metoda de a rezolva problemele spunând oamenilor în mod direct ce să facă. De obicei astfel de manageri se simt superiori celor din jurul lor și pleacă de la prejudecata că oamenii sunt leneși, slabi, incompetent etc.
 3. Să dai sfaturi pe baza a ceea ce crezi tu. Atitudinea asta seamănă cu sfaturile date în ziare și reviste, de parcă o anumită soluție e valabilă pentru toată lumea (sau toate problemele).
 4. Să manipulezi oamenii ca să facă ce vrei tu. De exemplu, când un manager trimite membrul echipei să rezolve problema la departamentul HR, la psiholog sau în altă parte. În acest caz, managerul a “văzut” deja rezolvarea problemei în felul său, are deja o soluție chiar înainte de a ști de fapt care e necazul.
 5. Măsuri disciplinare și pedepse. Este tot o metodă a managerilor care conduc în stil directiv. Pe ei nici măcar nu îi interesează să ajute la rezolvarea problemei, ei văd doar faptul că performanța angajatului a scăzut din cauza problemelor pe care le are, iar dacă aceasta a fost afectată, consideră normal să o sancționeze (dur, dacă se poate).

Stai lângă mine pentru mai multe!

Indiferent dacă ești antreprenor, manager sau reprezentant de vânzări, ai nevoie să stăpânești răspunsurile la aceste trei întrebări:

 1. Ce să faci?
 2. Cum să faci?
 3. De ce să faci?

Ce ai de făcut cu afacerea, echipa sau clienții tăi pentru a avea succes?

Cum să procedezi cu afacerea, echipa sau clienții tăi ca să fii sigur că ești pe calea cea bună spre succes?

De ce să faci lucrurile într-un anume fel în afacerea, echipa sau cu clienții tăi?

Iată despre ce vom vorbi la SEMINARUL GRATUIT DE AFACERI “ANTREPRENOR, MANAGER, REPREZENTANT DE VÂNZĂRI – SOLUȚII VERIFICATE PENTRU PROBLEMELE TALE”:

 • Cum să afli dacă lucrezi cu clienții potriviți
 • Cum să îți găsești clienții potriviți
 • Cum să ajungi să vorbești cu clienții pe care îi dorești
 • Ce să îi spui unui client, în cel mai scurt timp posibil, ca să îți crești șansele de a-l face să cumpere de la tine și nu de la concurență
 • Cum să afli motivele pentru care un client vrea să cumpere, ca să îi vinzi ceea ce vrea
 • Cum să îți dai seama ce gândește clientul despre produsele/serviciile tale
 • De unde provin obiecțiile clientului
 • Ce să faci cu echipa ta de vânzări ca să fii foarte mulțumit de performanța ei

Vom mai discuta și alte lucruri care te pot interesa, te las să le descoperi venind la SEMINARUL GRATUIT DE AFACERI “ANTREPRENOR, MANAGER, REPREZENTANT DE VÂNZĂRI – SOLUȚII VERIFICATE PENTRU PROBLEMELE TALE” !

De cele mai multe ori la unele seminarii afli numai CE ai de făcut. Diferența la seminarul

“ANTREPRENOR, MANAGER, REPREZENTANT DE VÂNZĂRI – SOLUȚII VERIFICATE PENTRU PROBLEMELE TALE” este că vei afla în plus CUM să procedezi și mai ales DE CE să procedezi într-un anumit fel cu afacerea, echipa sau clienții tăi. În aceste răspunsuri stă secretul succesului tău pe termen scurt, mediu și lung, indiferent de cât de dură este competiția sau de cât de grele sunt vremurile financiare.

Dacă vei ști răspunsurile la aceste trei întrebări, vei reuși acolo unde alții se împotmolesc.              “Cel mai mare adversar al unei persoane e ea însăși” spune o vorbă înțeleaptă. Află cum poți deveni cel mai bun prieten al tău, pentru că în interiorul tău se află succesul! Permite-i să iasă la suprafață participând în 6 noiembrie la seminarul gratuit “ANTREPRENOR, MANAGER, REPREZENTANT DE VÂNZĂRI – SOLUȚII VERIFICATE PENTRU PROBLEMELE TALE”.

În plus, dacă vei participa la această întâlnire, vei putea găsi noi colaboratori, pentru că în pauză vei avea ocazia să faci cunoștință cu ceilalți participanți. În sală s-ar putea să fie viitorul tău client nou. Dacă ești reprezentant de vânzări sau manager, poate faci cunoștință cu un angajator mai bun, iar dacă ești antreprenor, poate îți găsești noi membri de valoare pentru echipa ta sau parteneri de afaceri.

Te aștept la Satu Mare, Restaurant Paloma, str. Lalelei, nr. 5, în data de 6 noiembrie, miercuri, de la ora 18. Seminarul va dura 2 ore și se va încheia la ora 20. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile în sală.

Ca să îți rezervi un loc, trimite-mi un mail cu mesajul “Particip” aici http://bogdanbriscu.ro/contact/

Dr. Bogdan Briscu, unul dintre puținii traineri și coach de vânzări, management și comunicare din țară care are experiență reală în aceste domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.