Avocată din Satu Mare prinsă în flagrant primind 5.000 de euro mită

mita
Potrivit unor surse judiciare, o avocată în Baroul Satu Mare a fost prinsă în flagrant în timp ce primea 5.000 de euro de la doi clienţi din Valea lui Mihai (judeţul Bihor). Aceasta ar fi cerut banii în numele prim-procurorului Parchetului Satu Mare pentru ca cei doi să nu fie trimişi în judecată. Avocata a fost reţinută de procurorii DNA Oradea pentru 24 de ore vineri (1 noiembrie) seara iar ulterior a primit interdicţia de a părăsi localitatae de domiciliu pentru 29 de zile.

Cei doi tineri din Valea lui Mihai au fost cercetaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Plecaţi la muncă în Belgia cei doi au fost scoşi de sub urmărire penală şi au scăpat doar cu amendă administrativă, soluţie ce le-a fost comunicată acasă în cursul săptămânii trecute.

Fără să cunoască acest lucru, avocata Ancuţa Ardelean i-a sunat pe cei doi vineri seara, când aceştia se întorceau în ţară spunându-le că trebuie să plătească 17.000 de euro pentru a nu fi trimişi în judecată. Cunoscând soluţia dată de justiţie şi că avocata îi minte pe faţă, cei doi bihoreni au sunat la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) pentru a sesiza cele întâmplate. Cazul a fost preluat de către procurorii DNA Oradea.

În cursul aceleiaşi seri tinerii au chemat-o pe avocată la Valea lui Mihai să-i dea un avans de 5.000 euro din cei 17.000 ceruţi de către aceasta. Dar totul a fost o înscenare pusă la cale de procurorii anticorupţie care, imediat după ce femeia a preluat plicul cu bani au reţinut-o pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă.

În cursul audierilor de sâmbătă, 2 noiembrie avocata şi-a recunoscut vinovăţia motiv pentru care a fost eliberată dar a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu timp de 29 de zile.

2 Comentarii la "Avocată din Satu Mare prinsă în flagrant primind 5.000 de euro mită"

  1. Pingback: Avocata, prinsa in flagrant cand lua spaga – si-a mintit clientii ca sunt trimisi in judecata | TokNok România

  2. Pingback: Educatie,Cultura,Arta,Sport si Religie- RadioMetafora.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.