Copiii străzii, actori în propria lor piesă de teatru

Stea1
Joi (31 octombrie) după-masă, membrii Asociaţiei “Stea” au oferit un spectacol de teatru emoţionant. După îndelungi repetiţii, sub îndrumarea actriţei Adriana Vaida de la Teatrul de Nord, prestaţia beneficiarilor “Stea” a adus lacrimi pe chipurile spectatorilor.

Piesa de teatru a fost jucată chiar de copiii care s-au născut, au crescut sau pur şi simplu au ajuns în stradă din cauza unor evenimente nefavorabile. Piesa, intitulată sugestiv “Viaţa în stradă” prezintă experienţa de viaţă, emoţiile şi dorinţele lor.
“Locaţia a fost aleasă tocmai într-o clădire părăsită deoarece acolo se pot regăsi cel mai bine, este mediul lor. Totodată, centrala termică dezafectată în care a fost jucată piesa, cea din Micro 15, a fost aleasă deoarece acolo vom face un centru de zi, Sfânta Tatiana, pentru care există deja proiect, aşteptăm doar după aprobări ca să putem să demarăm ceea ce ne-am propus”, a declarat Olimpia Silaghi, reprezentanta Asociaţiei “Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”, partener al Asociaţiei “Stea” la acest eveniment.

Spectacolul face parte din proiectul de promovare a valorilor civice în comunităţile din Satu Mare şi Mădăras, finanţat de organizaţiile franceze “La Voix de l’Enfant” şi “Solidarite Enfance Roumanie”, implementat de Asociaţia “Stea” în parteneriat cu Primăriile din Ardud şi Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.