Extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi canalizare în Negreşti-Oaş

apaserv-negresti
Azi, 31 octombrie a avut loc semnarea contractului de lucrări „Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate din Negreşti-Oaş şi construirea unei staţii de epurare în oraşul Livada”.

La semnarea documentelor au participat directorul Apaserv, Dan Stegerean, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca dar şi reprezentanţi ai firmei executante a lucrărilor.

Contractul are o valoare de 15.000.000 de lei iar perioada de derulare este de 15 luni la care se adaugă o perioadă de notificare a defecţiunilor de 12 luni. Potrivit celor declarate de Stegerean, după finalizarea lucrărilor nu vor mai fi probleme cu apa nici în Negreşti şi nici în oraşul Livada.

În Negreşti-Oaş reţelele de distribuţie a apei se vor extinde cu 20,4 km, cele de canalizare cu aproximativ 21 de km şi se vor construi trei staţi de pompare a apelor uzate.

Valoarea totală a proiectului major de investiții “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare” este de 433,5 milioane de lei şi este derulat de APASERV Satu Mare în perioada 2011-2015. Contribuția nerambursabilă a UE reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României 12%, a autorităților locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de APASERV printr-un credit bancar obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.