„Ziua Internaţională a Internetului” va fi marcată miercuri şi joi la Satu Mare

Internet
Biblioteca Județeană Satu Mare în colaborare cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” organizează miercuri, 30 octombrie, cu începere de la ora 13.00, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, dezbaterea şi expoziția de carte cu tema „Internetul între divertisment și cunoaștere”, pentru a marca „Ziua Internațională a Internetului”.

Programul activității va cuprinde un scurt istoric al Internetului, prezentat de bibliotecarul Daniel Iojiban, o prezentare cu tema „Documentarea pe Internet”, susținută de prof. documentarist Sanda Rațiu și dezbaterea „Pro și contra Internet” ce va oferi elevilor participanți posibilitatea de a-și argumenta opiniile cu privire la utilizarea Internetului ca modalitate de informare și documentare.

O altă activitate dedicată „Zilei Internaționale a Internetului” se va derula în colaborare cu Școala Gimnazială „Bălcescu-Petőfi”, joi, 31 octombrie, cu începere de la ora 12.00, în Sala multimedia din cadrul bibliotecii.

„Ziua Internaţională a Internetului” se sărbătoreşte începând cu anul 2004, la data de 29 octombrie cu scopul de a marca succesul unui grup de cercetători americani care, în 1969, au reușit să transmită, pentru prima dată, un mesaj de la un calculator la altul, punând astfel bazele rețelei care mai târziu va fi cunăscută sub numele de „Internet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.