Potecă virtuală în Ariile Protejate „Râul Tur”

Poteca-virtuala
Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare în parteneriat cu Asociația E-Consult au realizat o potecă tematică virtuală în Ariile Protejate „Râul Tur” în zona lacului de acumulare din Călinești-Oaș. Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

Poteca tematică se află pe malul sudic al lacului, de-a lungul drumului forestier. Cuprinde patru stații și un punct de informare ce descrie detaliat modul de folosire a potecii tematice. La stațiile potecii sunt amplasate panouri mici, care conțin codurile QR (Quick Response). Prin fotografierea și încărcarea codului QR cu ajutorul unor instrumente multimedia (smartphone) se poate accesa suprafața virtuală a punctului, care cuprinde informații ilustrate cu imagini despre atracțiile naturii. Stațiile au următoarele denumiri: „Pădurile de deal”, „Viața pădurii”, „Lumea apelor” şi „Habitatele umede”.

Materialele informative ale potecii tematice pot fi accesate în mod direct pe Internet, prin link-ul: http://tur-info.ro/aria-protejata/poteca/. Poteca tematică are o lungime de 1,5 km și poate fi vizitată individual în orice anotimp. Distanța nu este lungă și este ușor de parcurs, astfel încurajăm pe toată lumea să o viziteze.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.