Consilierii judeţeni au abrogat „taxa pe botoşei”

cons-jud-sm
În şedinţa ordinară de azi, 28 octombrie consilierii judeţeni au abrogat proiectul de hotărâre cu privire la mult discutata „taxă pe botoşei”. Cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef a rămas un partizan al acestei taxe spunând că statisticele spitalului arată că în ultima vreme a scăzut incidenţa bolilor intraspitaliceşti ca urmare a păstrării unei igiene mai riguroase.

„Am decis abrogarea acestui proiect de hotărâre pentru a nu mai crea posibilitate şi cadru optim pentru unii de a-şi face campanie electorală. Eu cred că CJ a demonstrat că se preocupă de sistemul de sănătate sătmărean. Ne preocupă să reînoim aparatura medicală. Unii s-au folosit de această taxă în scop electoral. Eu menţin în continuare că acea hotărâre a fost necesară”, a conchis Ştef.

Vă reamintim că „taxa pe botoşei” a fost introdusă începând cu data de 6 iunie 2013 însă a stârnit o serie de controverse încă de la început. Această taxă a fost suspendată de către instanţă prin sentinţa din 16 octombrie a.c.

Tot în şedinţa de azi consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre cu privire la înfiinţarea unui centru de recuperare pentru copiii cu handicap ce se va afla în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare. Beneficiarii acestui centru vor fi peste 1.000 de copii. Centrul ce îşi va avea sediul pe strada George Călinescu nr. 1 va asigura activităţi complexe de recuperare, triaj medical, logopedie, terapie psihomotrică, consiliere psihologică, terapie de grup, art-terapie, etc. Capacitatea centrului va fi de 36 de persoane şi va avea 12 angajaţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.