Traian Băsescu: Până la finele lui 2015 am putea avea o piață digitală unică în UE

traian_basescu

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, că în cadrul lucrărilor Consiliului European a fost abordată tema creșterii competitivității în Europa prin dezvoltarea economiei digitale, luându-se în calcul posibilitatea ca până la finele anului 2015 să existe la nivelul Uniunii Europene o piață digitală unică.

“Sigur că suntem de acord ca până în 2015, până la sfârșitul anului, să avem o piață digitală unică în UE, dar am semnalat — și s-a consemnat în concluziile Consiliului — că există disparități care creează din capul locului inechități. Și aici, în mod categoric, România trebuie să-și asume recuperarea decalajelor din punct de vedere infrastructură. Al doilea palier de acțiune privește stabilirea unui cadru normativ, respectiv de politici publice europene, capabil să faciliteze dezvoltarea componentei digitale a economiei. După cum bine știți, din punct de vedere al componentei digitale, totul se rezumă în momentul de față la reglementări naționale”, a spus Băsescu.

Totuși, șeful statului a precizat că “România nu va accepta o reglementare generalizată în detaliu, iar Guvernul va trebui să-și ia mandat pentru ca în Consiliu să adapteze limita de reglementare și la interesele noastre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.