Primaria Satu Mare a recuperat Filarmonica de la Ţânţaş

coica

Primăria Satu Mare a câştigat procesul cu privire la dreptul de proprietate asupra clădirii Filarmonicii „Dinu Lipatt” după ce în cursul zilei de miercuri, 23 octombrie Curtea de Apel Oradea a respins contestația în anulare formulată de SC Dacia SA la sentinţa privind trecerea clădirii filarmonicii în patrimonial municipiului, reşedinţă de judeţ.

În urma acestei hotărâri a Curţii de Apel Oradea, clădirea filarmonicii a intrat definitiv în patrimoniul municipalităţii, care astfel poate întăbula imobilul. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei noastre de către conducerea Primăriei Satu Mare se arată că “demersul municipalităţii de a reglementa situaţia juridică a clădirii filarmonicii s-a încheiat cu succes. Astfel, imobilul a intrat în patrimoniul public al municipiului Satu Mare”.

Clădirea filarmonicii a iscat o serie de scandaluri mai ales după ce, în 2011 o hotărâre a Consiliului Local în urma căreia trebuiau demarcate procedurile de înscriere în cartea funciară a părţii de clădire aferentă filarmonicii a fost atacată în contencios administrative de către Instituţia Prefectului. Demersul în ceea ce priveşte separarea celor două imobile a fost cu atât mai necesar cu cât au apărut o serie de discuţii deoarece noul proprietar al Hotelului “Dacia”, Vasile Ţânţaş, susţinea că Filarmonica “Dinu Lipatti” face parte integrantă din hotelul pe l-a cumpărat.

Hotărârea Consiliului Local a fost atacată în contencios administrativ de Instituţia Prefectului al cărei şef la vremea respectivă era Radu Giurcă, în prezent consilier judeţean. Magistraţii Tribunalului Satu Mare au dat câştig de cauză Instituţiei Prefectului însă sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Oradea.

În şedinţa din 10 iunie 2013, magistraţii orădeni au dat câştig de cauză municipiului Satu Mare iar în cursul zilei de ieri (miercuri, 23 octombrie) instanţa a respins şi contestaţia în anulare formulate de Vasile Ţânţaş.

Un Comentariu la "Primaria Satu Mare a recuperat Filarmonica de la Ţânţaş"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.