Petre Mureşan susţine că schimbarea schemei de minimis este în defavoarea IMM-urilor

berinde-muresan-pdl-sm
„Întotdeauna am pozat şi vom poza în apărătorii celor ce muncesc” a declarat preşedintele Organizaţiei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 23 octombrie la sediul formaţiunii politice. La întâlnirea cu presa, alături de Petre Mureşan a participat şi preşedintele Organizaţiei Negreşti-Oaş a PDL, consilierul judeţean Vasile Berinde.

În luarea de cuvânt Mureşan a subliniat faptul că „dacă nu a reuşit să sifoneze ajutoarele de minimis, USL le înjumătăţeşte pentru întreprinderile mici şi mijlocii. 200 mii de euro pentru hoţul USL, 100 miii euro pentru tine IMM”. Potrivit liderului PDL, USL a înregistrat un eşec în prima sesiune a schemei de minimis organizată la finele lunii august a acestui an.

„Atunci procesul s-a închis la 5 minute de la lansare! Beneficiarul principal: puşculiţa de partid a USL. Ulterior, autorităţile au decis anularea acestei sesiuni şi organizarea alteia noi”, a declarat liderul PDL. Mureşan spune că pe data de 27 septembrie Ministrul Economiei a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de IMM-uri. „Însă surpriza de abia acum apare. Schema de minimis privind finanţarea nerambursabilă acordată IMM-urilor va fi schimbată. Astfel, valoarea maximă a ajutorului de minimis urmează să fie redusă de la 200.000 euro la 100.000 euro, bani ce vor fi acordaţi pe o perioadă de doi ani fiscali şi nu trei, aşa cum este stabilit de legislaţia în vigoare. Pe de altă parte, valoarea ajutorului de minimis va fi de 90% şi nu de 100%, aşa cum era stabilit până acum. Asta înseamnă că beneficiarii vor trebui să vină cu bani de acasă, adică cu o contribuţie proprie de 10%”, spune Mureşan.

În luarea de cuvânt Vasile Berinde s-a referit la procesul descentralizării şi a importanţei ca acest lucru să le fie explicat cetăţenilor împreună cu avantajele şi dezavantajele acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.