„Mândrie şi Beton” va fi lansat mâine la Muzeul Ţăranului Român

Mandrie-si-BetonDespre proiectul „Mândrie şi Beton” lansat în 2010 am mai scris în paginile ziarului nostru. Iniţiatorii acestui demers şi-au propus să imortalizeze transformările recente petrecute în satele tradiţionale în special în Ţara Oaşului şi Maramureş.
În urma nenumăratelor drumuri făcute între România şi Franţa, acolo unde sunt stabiliţi cei mai mulţi oşeni, artistul fotograf Petruţ Călinescu a alcătuit un albumul fotografic dedicat transformărilor survenite în satele tradiţionale din acest colţ de ţară dar şi oamenilor din spatele acestor transformări. Lucrarea intitulată „Mândrie şi Beton” va fi lansată miercuri, 23 octombrie la Clubul Muzeului Ţăranului Român din capitală.

“În sfârşit e gata! Azi de dimineaţă (22 octombrie) au plecat prin curier pachetele în ţară. Mâine (23 octombrie) îi facem şi o lansare mai relaxată la clubul MTR (Muzeul Ţăranului Român), la ora 18.30. Cei care nu pot ajunge îl vor primi începând de joi tot prin curier sau personal”, scrie semnatarul albumului “Mândrie şi Beton”, Petruţ Călinescu, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul “Mândrie și Beton” a început în octombrie 2010 în timpul masterclass-ului “See New Perspectives”, organizat de Rober Bosch şi World Press Photo. În 2012 proiectul a fost finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), în vederea realizării unui produs multimedia, a unui website şi al unui album fotografic. Expoziții personale ale proiectului au fost organizate în Berlin, București și în mijlocul comunității unde au fost făcute … în Negreşti-Oaş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.