Careienii au demonstrat că le place Brahms

Concert-carei
Persoanele care au ales să-şi petreacă seara de duminică, 20 octombrie la Castelul Károlyi din Carei nu au regretat cu siguranţă acest lucru. Seara de duminică a fost una specială întrucât reputaţii muzicieni Răzvan Suma (violoncel) şi Josu Okiñena (Spania-pian) au poposit la Carei, în a şasea zi a turneului naţional intitulat „Vă place Brahms ?” cu un recital de violoncel şi pian de neuitat, organizat de Asociaţia Culturală „Analia Selis” în colaborare cu Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare.

Cei doi instrumentişti au creat o atmosferă de-a dreptul senzaţională prin intermediul interpretării impecabile, plină de emoţie şi energie. Claritatea sunetelor şi eleganţa cu care cei doi artişti transmiteau fiecare notă a convins publicul că Brahms merită ascultat şi reascultat. Bis-urile de la final au fost o dovadă că spectatorilor careieni le place într-adevăr Brahms, dar şi mai mult, că apreciază înterpretarea deosebită a celor doi instrumentişti excepţionali.

Răzvan Suma şi Josu Okiñena au interpretat Sonatele pentru Violoncel şi pian: Sonata Nr.1 în Mi Minor Op. 38 şi Sonata Nr.2 în Fa Major, Op. 99. La bis au mai cântat şi compoziţii ale lui Schubert dar şi o surpriză, celebrul „Cântec de leagăn” al lui Brahms. La finalul recitalului spectatorii prezenţi în număr considerabil au aplaudat minute bune, în semn de apreciere pentru prestaţia celor doi muzicieni. La rândul lor artiştii au mulţumit pentru primirea călduroasă de la Carei, promiţând să revină pe viitor în eleganta sală a cavalerilor cu o acustică deosebită.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.