Scandal pe tema Cartierului Funcţionarilor

cart-functionarilor1cart-functionarilor2cart-functionarilor3

Nemulţumiţi de faptul că în noul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Satu Mare, Comisia de Urbanism doreşte să păstreze idea construirii unei artere cu două benzi şi un pod peste Someş în Cartierul Funcţionarilor, aproximativ 150 de locuitori din zona respectivă au venit azi, 18 octombrie la Primărie pentru a-şi spune oful.

Oamenii s-au arătat destul de iritaţi de faptul că la intrarea în instituţie poliţiştii locali le-au cerut să se legitimeze. Dezbaterea care a început în sala de şedinţe a Primăriei s-a mutat apoi, din lipsă de spaţiu în sala mare a Palatului Administrativ.

Viceprimarul Marcela Papici, prezentă la dezbatere până la urmă le-a dat dreptate oamenilor spunând că dacă nu se doreşte construirea unei artere care să străbată cartierul şi un pod peste Someş atunci se va ţine cont de opinia locuitorilor din zonă. De altfel, azi dimineaţă locuitorii din Cartierul Funcţionarilor au depus la Primărie un memoriu cu peste 700 de semnături prin care îşi arată nemulţumirea faţă de acest demers.

Vă reamintim că în vechiul PUG, întocmit în 1975 era prevăzută o arteră principală cu patru benzi şi un pod peste Someş, care în cele din urmă nu s-a realizat însă 37 de proprietari din zona respectivă au interdicţie de a construi. Oamenii prezenţi azi la dezbatere au cerut să nu se schimbe nimic în cartier iar dacă se doreşte construirea unui pod acest lucru este posibil cu 2-3 km mai departe de locul prevăzut în PUG.

În cele din urmă Papici a declarat că, Comisia de Urbanism trebuie să găsească o altă soluţie pentru rezolvarea acestei probleme. „Nu se poate ca cele 700 de semnături să nu fie luate în seamă. Dacă dumneavoastră nu doriţi ca acea arteră să treacă prin cartier atunci, aşa va fi”, a spus viceprimarul.

 

2 Comentarii la "Scandal pe tema Cartierului Funcţionarilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.