Liderul rromilor, Ignac Horvat, se plânge de locatarii de pe Horea 6

Horvat-Ignac
Preşedintele Partidei Romilor Satu Mare, Ignac Horvat spune că nu odată a făcut reclamaţii cu privire la situaţia locatarilor de pe Horea 6 însă nimeni nu intervine pentru a reglenta problema. Şedinţa în care s-a discutat această problemă a avut loc azi, 18 octombrie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

La întâlnire au participat prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici respectiv reprezentanţi ai romilor din judeţ şi ai instituţiilor cu competenţe în rezolvarea problemelor cu care se confruntă această etnie.

„Am depus nenumărate sesizări la foştii primari întrebându-i: domnilor cum de puteţi permite să lăsaţi proxeneţii şi hoţii să locuiască în acel bloc, tocmai în buricul oraşului? Acel loc trebuie golit şi să le dăm oamenilor de acolo alte locuinţe şi nu în buricul oraşului. Nu poţi să te opreşti la ceasul electric de lângă Casa de Modă că imediat eşti agăţat de acele femei. Cum se poate aşa ceva?”, se întreabă liderul romilor.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram prezent la şedinţă a subliniat faptul că a discutat problema cu şeful Poliţiei municipale „care are de la mine un target pentru a rezolva problema”. În blocul de pe Horea 6 locuiesc 48 de familii dintre care 90% nu au forme legale, susţine viceprimarul Marcela Papici.

Tot în cadrul şedinţei de azi reprezentanta Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Gal Gyongyi a făcut o trecere în revistă a situaţiei şcolare a copiilor romi. Din evidenţele instituţiei rezultă că la nivel de judeţ din totalul de 58.685 de preşcolari şi elevi, 5.645 sunt romi.

Reprezentanţii comunităţilor rome s-au plâns şi de condiţiile umilitoare în care trăiesc. Cei mai mulţi au vorbit despre lipsa curentului electric, a apei potabile a drumurilor impracticabile în cartierele în care locuiesc.

Un Comentariu la "Liderul rromilor, Ignac Horvat, se plânge de locatarii de pe Horea 6"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.