Pregătiri pentru “Ziua Armatei Române”

monumentul-eroilor-carei
Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a participat în cursul zilei de miercuri, 16 octombrie la Carei, la o şedinţă de informare privind starea lucrărilor de restaurare a Monumentului Ostaşului Român. La întâlnire au participat şi prefectului judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul adjunct al Muzeului Judeţean, Radu Ardelean şi comandantul Garnizoanei Satu Mare, colonelui Daniel Chiminiţ.

Vă reamintim că, la începutul lunii septembrie 2013 monumentul a fost preluat în patrimoniul Muzeului Judeţean de sub jurisdicţia Primăriei municipiului Carei după care au început lucrările de reabilitare. În cadrul întâlnirii de ieri, directorul adjunct al Muzeului Judeţean, Radu Ardelean a declarat că monumentul a fost curăţat chimic şi mecanic, iar în momentul de faţă se aplică un tratament chimic pentru a împiedica înfiltrarea apei.

În vederea pregătirii “Zilei Armatei Române” (25 octombrie) cei prezenţi la întâlnire au decis rărirea şi toaletarea arbuştilor de tuia aflate în apropierea Monumentului Ostaşului Român. Manifestări dedicate acestei sărbători vor avea loc în data de 25 octombrie atât la Carei, cât şi la Satu Mare. Programul complet şi persoanele participante la eveniment vor fi anunţate în cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.