Conducerea CJ va propune revocarea hotărârii privind „taxa pe botoşei”

botosei
Având în vedere numeroasele dispute privind aplicarea taxei de curăţenie (taxa pe botoşei), conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare va propune revocarea hotărârii prinvind taxa de curăţenie, urmând ca în şedinţă consilierii să se pronunţe asupra oportunităţii menţinerii sau retragerii acesteia.

În cadrul şedinţei de miercuri, 16 octombrie magistraţii Tribunalului Satu Mare au decis suspendarea „taxei pe botoşei” până la soluţionarea definitivă a contestaţiei depusă de Fundaţia „Freies Europa Weltanschuund”. În motivaţia instanţei se arată că „În temeiul art. 14 coroborat cu art. 15 din Legea nr. 554/2004 admite cererea formulată de reclamanta FUNDAŢIA FREIES EUROPA WELTANSCHUUND, împotriva pârâţilor CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE şi UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEŢUL SATU MARE în sensul că, dispune suspendarea executării Anexei nr. 5 la HCJ nr. 98/2013 privind introducerea unei taxe de curăţenie de 2 lei/persoană/vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare emisă de Consiliul Judeţean Satu Mare până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 4755/83/2013 al Tribunalului Satu Mare. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată”.
Vă reamintim că în şedinţa din data de 26 aprilie 2013 consilierii judeţeni au adoptat Hotărârea nr. 98/2013 prin care s-a aprobat o taxă, percepută de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, denumită „taxă de curăţenie” în cuantum de 2 lei/persoană/vizită.

Potrivit conducerii CJ motivul pentru care a fost instituită această taxă este tocmai protejarea sănătăţii pacienţilor spitalizaţi, pentru a li se asigura un standard decent în ceea ce priveşte curăţenia din unitatea spitalicească, precum şi protejarea sănătăţii vizitatorilor aflaţi în incinta spitalului.

Scopul instituirii taxei de curăţenie are un dublu impact, respectiv prevenirea şi protejarea sănătăţii pacienţilor împotriva unor posibile infecţii ce ar putea fi transmise de către vizitatori, potenţiali purtători de viruşi, iar în ceea ce îi priveşte pe vizitatori şi aceştia sunt protejaţi de posibile infecţii transmise de la alţi potenţiali purtători, vizitatori sau chiar pacienţii aflaţi în tratament.

2 Comentarii la "Conducerea CJ va propune revocarea hotărârii privind „taxa pe botoşei”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.