Chevron suspendă activităţile de explorare a gazelor de şist din zona Bârladului

chevron

“Prioritatea noastră este sa desfăşuram aceste activităţ într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurator, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam”, anunţă compania americană Chevron, intr-un comunicat de presă.

Chevron nu precizează în comunicat pentru cât timp sunt suspendate activităţile şi nu explică ce motive au stat la baza acestei decizii.

Compania americană a luat această decizie în urma altercaţiilor care au avut loc între jandarmerie şi localnicii din zonă, nemulţimiţi de începerea explorării gazelor de şist. Protestele s-au extins, iar miercuri seara Piaţa Universităţii din Bucureşti a fost blocată de protestatari care s-au solidarizat cu cei din Vaslui.

Compania americană Chevron este singurul actor implicat în activităţile privind gazele de şist din România. Compania are concesionate mai multe perimetre, în judeţele Vaslui şi Dobrogea (patru la număr), unde a anunţat că intenţionează să desfăşoare activităţi de explorare a gazelor din şisturi. Pentru perimetrul din Moldova, compania americană primise toate avizele pentru demararea explorării şi ar fi urmat să amplaseze prima sondă de foraj.

citeste articolul complet pe economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.