Începând de azi se pot depune documentele pentru încălzirea locuinţei

Doina-Vasut
Formularele pentru ajutoarele de încălzire a locuinţei cu gaz, lemne sau energie electrică (pentru sezonul rece 2013-2014) se pot ridica începând de azi, 14 octombrie de la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), strada Ilişeşti nr. 4 sau de la Primăria municipiului Satu Mare, Biroul de relaţii cu publicul.

Pentru a putea beneficia de ajutorul pentru încălzire, venitul mediu nu trebuie să depăşească suma de 615 lei pe persoană. Ca o noutate pentru acest an trebuie spus că proprietarii de maşini, motorete, motociclete sau scutere cu o vechime sub 10 ani nu beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinţei. De la această regulă fac excepţie autovehiculele adaptate pentru persoanele cu handicap.

În vederea preîntâmpinării cazurilor de abuz petrecute în anii trecuţi când s-a semnalat vânzarea unor formulare, în acest an aceste documente vor fi personalizate purtând antetul SPAS. Formularele se distribuie gratuit doar titularului ajutorului pentru încălzirea locuinței sau unui membru de familie, nefiind posibilă ridicarea mai multor exemplare de formulare de către aceeași persoană.

Programul de ridicare a cererilor şi de preluare a documentelor este de luni până vineri în intervalul orar 08.30-14.00. Pe lângă cererea ce trebuie completată de solicitant, dosarul mai trebuie să conţină următoarele documente: actele de identitate ale solicitantului, cât şi ale membrilor familiei, o copie a facturii de gaze ori electricitate, o adeverinţă de salariu din care să reiasă venitul net, fie talonul de şomaj, talonul de pensie, certificatul de încadrare în grad de handicap sau orice alt document care atestă venitul, după caz.

Din evidenţele SPAS Satu Mare reiese că în prezent sunt aproximativ 2.350 de viitori beneficiari ai ajutoarelor pentru încălzire, dintre care 191 de sătmăreni îşi încălzesc locuinţele cu energie electrică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.