Bibliotecarii sătmăreni premiați la Conferința națională de la Sibiu

bibliotecari-sm
Biblioteca „Astra” din Sibiu a găzduit în perioada 10-12 octombrie cea de-a XXIV-a ediție a Conferinței naționale a bibliotecarilor, cu tema „Smart Libraries și tehnologii noi în mediul editorial românesc”.

Cel mai așteptat eveniment profesional național a fost organizat sub auspiciile Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), a Bibliotecii Județene „Astra” din Sibiu și a Asociației „Uniunea Editorilor din România” (UER).

Județul Satu Mare a fost reprezentat de către o delegație compusă din trei membri, Angela Câmpian, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare și președinte ANBPR, filiala Satu Mare; Paula Horotan, şef Serviciu relații cu publicul și Maria Suciu, bibliotecar la Biblioteca Comunală Turț.

În jurnalul Conferinței Naționale de la Sibiu, un punct distinct l-a reprezentat decernarea, într-un cadru festiv, a celor cinci premii oferite de ANBPR bibliotecilor și bibliotecarilor cu cea mai bună activitate. Delegația sătmăreană a adus acasă două din cele cinci diplome conferite pentru categoria „Cea mai bună lucrare de specialitate” și pentru categoria „Contribuții biblioteconomice, studii și articole în publicații de specialitate”.

„Ambele diplome reprezintă recunoașterea profesionalismului și a strădaniei colegilor noștri care își desfășoară activitatea în cadrul secției Colecții speciale și Fond de patrimoniu, bibliotecar-expert în carte veche românească și străină Marta Cordea și dr. Viorel Câmpean. Datorită muncii lor, Biblioteca Județeană Satu Mare și filiala județeană a ANBPR a fost, din nou, pe podium” a declarat Angela Câmpian, director interimar.

Tot în cadrul acestei conferinţe a fost prezentată ultima apariție a buletinului informativ al ANBPR, „BiblioMAGAZIN”, publicație profesională ce conține două articole referitoare la activitățile derulate de Biblioteca Județeană Satu Mare în cadrul programelor naționale: „Să știi mai multe, să fii mai bun” (1-5 aprilie 2013) și „Săptămâna bibliotecilor” (22-27 aprilie 2013).

 

Un Comentariu la "Bibliotecarii sătmăreni premiați la Conferința națională de la Sibiu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.