Delegaţiile a şapte ţări și-au preluat azi certificatele Comenius

comeniu1
comenius2comenius3
Azi, 11 octombrie a avut loc festivitatea de înmânare a certificatelor „Comenius” delegaţiilor celor şapte ţări care au participat în aceste zile la Satu Mare, la cea de-a IV-a întâlnire din cadrul proiectului intitulat „Let me know you: united in diversity” – “Permite-mi să te cunosc: uniţi în diversitate”.

În cadrul proiectului mai sus amintit Satu Mare este reprezentat de Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”. Următoarea întâllnire va avea loc la Roma (Italia), în data de 9 decembrie 2013. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 2 ani cu participarea unor şcoli din: Turcia, Italia, Polonia, Bulgaria, Lituania, Spania şi România.

La evenimentul de azi, alături de profesorii şi elevii delegaţiilor ţărilor participante în cadrul acestui proiect au participat şi primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, viceprimarul dr. Radu Roca, directorul Liceului Ortodox, pr. prof. Ioan Gabriel Groza, consilierul cultural din Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, preotul Cristian Ştefan dar şi consilierul municipal, Ioan Pop, membru în cadrul Comisiei de Învăţământ din cadrul Consiliului Local Satu Mare.

În luarea de cuvânt primarul a felicitat profesorii şi elevii pentru implicarea în acest proiect spunând că “educaţia reprezintă viitorul, iar viitorul Europei sunteţi voi, tinerii de azi. Doresc ca dumneavoastră, ca voi elevii care aţi participat în aceste zile la întâlnirea de la Satu Mare în cadrul acestui proiect să fiţi ambasadorii oraşului nostru peste graniţe”.

După luările de cuvânt viceprimarul Radu Roca le-a înmânat delegaţiilor prezente certificatele de proiect dar şi câte o plachetă în semn de amintire că au poposit pentru câteva zile şi în oraşul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.