Sătmărenii datornici la Finanțele Locale sunt invitaţi să-şi plătească dările

Iosif-drimus
Directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare, Iosif Drimuş a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 10 octombrie că după data de 30 septembrie au început acţiunile de somare a celor care nu şi-au plătit dările către stat. Sătmărenii în cauză vor primi înştinţări cu privire la restanţele acumulate fiind totodată invitaţi să-şi achite dările.
Şeful DITL spune că în prima etapă se trimit înştinţări iar dacă cetăţeanul nu este de bună credinţă şi nu se achită de datorii, se trece la aplicarea unor măsuri mai radicale cum ar fi cele de proprire respectiv luarea măsurii de sechestru asiguratoriu asupra bunurilor aparţinând acestora. Drimuş îi înştinţează pe cei care nu şi-au plătit dările către stat că penalităţile sunt de 2% pentru fiecare lună de întârziere, sumă calculată din valoarea totală taxelor şi impozitelor restante.

Din evidenţele instituţiei reiese că din cei 6.659 de persoane juridice aflate în evidenţele DITL Satu Mare mai sunt restanţe un număr de 1.500 de sătmăreni. În ceea ce priveşte persoanele fizice, din cei aproximativ 69.000 de sătmăreni aflaţi în evidenţe, circa 22.000 sunt cu restanţe.

În altă ordine de idei Drimuş a subliniat faptul că sătmărenii care au reduceri sau sunt scutiţi de impozite trebuie să-şi depună dosarele pentru a putea beneficia în continuare de aceste prevederi. La nivelul municipiului nostru în această situaţie sunt un număr de 147 de sătmăreni.

Tot în cadrul conferinţei de presă de azi, Drimuş a declarat că din acest an sătmărenii care doresc să-şi plătească impozitele online pot să o facă cu ajutorul site-ului www.ghiseul.ro. Dar pentru a beneficia de acest serviciu sunt aşteptaţi la sediul DITL Satu Mare pentru a-şi ridica parolele de acces.

Un Comentariu la "Sătmărenii datornici la Finanțele Locale sunt invitaţi să-şi plătească dările"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.