Seri Pozitive – “Nu ne putem proteja copiii de viaţă!”

Seri-Pozitive1
Proiectul “Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj cu scopul de a crea un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii pe teme bine definite conduse de oameni cu experienţă. Participanţii la astfel de întâlniri pot găsi soluţii la problemele care îi frământă, pot socializa şi cunoaşte oameni noi şi pot chiar lega prietenii.

Întâlnirile din Satu Mare sunt conduse de către Delia Danea, psiholog şi trainer, iar invitaţii sunt oameni din comunitate care îi pot inspira pe participanţi să facă şi ei schimbări pozitive în vieţile lor. La sfârşitul întâlnirii se organizează o tombolă, premiul fiind oferit de oameni minunaţi din Satu Mare care s-au alăturat acestui proiect.

Tema lunii octombrie este: “Nu ne putem proteja copiii de viață!” iar invitata “Serii Pozitive” va fi Emese Toth, psiholog, psihoterapeut, logoped la Clinica “Korall” din Satu Mare (http://clinicakorall.ro/). Întâlnirea va avea loc în data de 29 octombrie în intervalul orar 18.00-20.00, la sediul Asociației “Consult Scolari” de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 151. Înscrierile se pot face accesând link-ul: http://schimbarepozitiva.ro/nu-ne-putem-proteja-copiii-de-via/.

Emese Toth psiholog, psihoterapeut adlerian, logoped, soție și nu în ultimul rând mama unui băiat de 12 ani. Lucrează cu copii și cu familiile lor din 1999.

“Noi, părinții, adesea nu știm ce să facem cu copiii noștri pentru că arată lipsă de cooperare, în orice loc și la orice întâlnire sunt obraznici, la scoală refuză să accepte responsabilitatea de a învăța. Mult prea frecvent citim titluri despre copii problematici. Potențialul comportamentului delicvent apare la vârste din ce în ce mai mici. Cercetări la nivel național legate de delicvența juvenilă produc volume întregi, dar foarte puține soluții posibile.
Mulți părinți devin din ce în ce mai furioși și tulburați. Fiecare dintre noi sperăm, credem că vom putea creşte copii fericiți și sănătoși. De aceea mi-am propus ca în cadrul întâlnirii noastre, care are mottoul “Nu ne putem proteja copiii de viață, de aceea este important să-i pregătim pentru ea”, să abordăm câteva principii de creștere a copilului din perspectiva psihologiei adleriene.
Sunteți invitați să descoperim împreună cum putem crește copii cooperanți, responsabili, autodisciplinați, adică copii fericiți, fără să fim dictatoriali”, a declarat Emese Toth.
Partenerii “Serilor Pozitive” Satu Mare sunt: Asociația “Consult Scolari”, Natalia Silaghi (psiholog), Sătmăreanul, Revista Zile şi Nopţi Satu Mare, SM Live, Jurnalul de Nord Vest, şi Asociaţia pentru Copii şi Tineri “ACT4U”. Premiile la tombolă sunt oferite de Mihaela Pastor, designer măști venețiene – Luxury Design.
La sfârşitul întâlnirii, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare.
Pentru alte informații, persoana de contact este Delia Danea, coordonator proiect „Seri Pozitive” Satu Mare, telefon 0745-612899, mail: contact@viata-un-dar.ro.

 

Un Comentariu la "Seri Pozitive – “Nu ne putem proteja copiii de viaţă!”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.