Au început „Zilele Medicale Sătmărene”

zilele-medicale-satmarene
Sala de conferinţe a Restaurantului „Romantic” din Satu Mare găzduieşte cea de-a X-a ediţie a „Zilelor Medicale Sătmărene” ce se desfăşoară în perioada 3-5 octombrie în oraşul nostru. Deschiderea festivă a evenimentului ştiinţific a avut loc azi, 3 octombrie cu începere de la ora 09.30.

La deschiderea lucrărilor dintre oficialităţi au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef şi viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca. La „Zilele Medicale Sătmărene” a fost invitat şi preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae.

În luarea de cuvânt, preşedintele Colegiului Medicilor, filiala Satu Mare, dr. Călin Bumbuluţ a declarat că în cadrul evenimentului ştiinţific vor fi prezentate 55 de lucrări din diverse domenii medicale. La rândul său Astărăstoae a felicitat organizatorii evenimentului dar şi medicii prezenţi. „Vă apreciez că aveţi forţa de a susţine un sistem subfinanţat, bolnav, aflat în colaps. Aflându-vă aici transmiteţi un mesaj deosebit de important şi anume că vă dedicaţi cu suflet profesiei pe care o aveţi aşezând în centrul intereselor dumneavoastră pacientul”, a declarat Astărăstoae.

Pe parcursul celor trei zile medicii prezenţi la conferinţă vor dezbate probleme legate de chirurgia urologică, laparoscopie, chirurgia varicelor, oftalmologie, etc. La eveniment vor participa atât medici cu renume din ţară precum conf. dr. Manole Cojocaru de la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti şi dr. Dorin Ana de la Catedra de Farmacologie din cadrul Universităţii „Victor Babeş” cât şi specialişti din Elveţia, Franţa, Ungaria şi Israel.

5 Comentarii la "Au început „Zilele Medicale Sătmărene”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.