3 octombrie – „Ziua Mondială a Mersului pe Jos”

zi-mers-pejos1zi-mers-pejos2zi-mers-pejos3
Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) „Dumbrava Minunată” din Satu Mare împreună cu micuţii de la Grădiniţa „Mondiala” au marcat azi, 3 octombrie „Ziua Mondială a Mersului pe Jos”.

Cu acest prilej micuţii şi-au construit maşini din carton şi au ieşit la o plimbare în centrul municipiului Satu Mare pentru a sensibiliza sătmărenii asupra faptului că mersul pe jos ajută la păstrarea sănătăţii. După un scurt popas pe Aleea „Corneliu Coposu”, copiii s-au îndreptat spre staţiile de taxi pentru a-i invita pe taximetrişti să facă o plimbare pentru a marca ziua de azi.

Potrivit celor declarate de directorul Grădiniţei „Dumbrava Minunată”, Nicoleta Mihali, instituţia pe care o conduce este reprezentată la această acţiune de către copiii din grupele mari, coordonate de educatoarele Florica Dobran, Nicoleta Gale şi Orhidea Supuran.
La nivel mondial această zi a fost celebrată pentru prima dată, în 1992, la Rio de Janeiro, iar câţiva ani mai târziu, în 2005, peste 70 de ţări au conştientizat importanţa acestei activităţi şi au organizat exerciţii de mers pe jos.

Un Comentariu la "3 octombrie – „Ziua Mondială a Mersului pe Jos”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.