Anchetatorii bat pasul pe loc în cazul dublului asasinat de la Aciua

pastor-blaga

Deşi au trecut aproape două luni de la uciderea pastorului bistriţean Adrian Blaga (39 de ani) şi a fiului acestuia de doar 9 ani, Timotei oamenii legii nu au reuşit să dea nici până acum de urmele ucigaşului (sau ucigaşilor).

Cadavrele celor doi au fost găsite în seara zilei de 6 august la marginea localităţii Aciua, comuna Pomi, într-o maşină părăsită şi incendiată. Cei doi au fost găsiţi cu gâtul tăiat într-o baltă de sânge. Medicii legişti spun că Adrian Blaga mai trăia în momentul incendierii maşinii însă specialiştii sunt de acord cu faptul că victimele au murit în chinuri groaznice.

De atunci şi până în prezent au fost emise o serie de ipoteze în ceea ce priveşte uciderea pastorului şi a fiului acestuia. Poate cea mai tulburătoare variantă a fost cea în care anchetatorii susţineau că pastorul şi-ar fi omorât fiul, după care s-ar fi sinucis. În vederea desluşirii acestui caz a fost trimisă la Satu Mare şi o echipă de criminalişti din Bucureşti. Apoi, pe data de 22 august a venit şi procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Valentin Mirişan pentru a le da o mână de ajutor colegilor săi din Satu Mare. Dar rezultatele se lasă aşteptate.

Într-un comunicat de presă remis în cursul zilei de azi, 2 octombrie redacţiei noastre de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Gabriela Pop se arată următoarele:

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare vă aduce la cunoştinţă următoarele aspecte cu privire la cauza pastorului şi a fiului găsiţi morţi pe raza localităţii Aciua judeţul Satu Mare:

Poliţişti din cadrul IPJ Satu Mare sub îndrumarea şi coordonarea prim procurorului adjunct Miclea Dumitru desfăşoară în continuare activităţi de cercetare în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care Blaga Adrian Traian şi fiul său Blaga Timotei au decedat.

În prezent cauza se găseşte în faza aprecierii şi coroborării probelor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.