Dosarul AUTOMOTIVE amânat pentru un nou termen

automotive
Magistraţii Tribunalului Satu Mare au amânat pentru un nou termen dosarul în care este cercetat administratorul SC Automotive SRL, Mihai David, care a reuşit să ţepuiască două societăţi bancare cu nu mai puţin de 6 milioane de euro.
Mihai David a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pe data de 16 ianuarie 2013. De atunci, dosarul a fost amânat de cinci ori. În şedinţa de luni, 30 septembrie magistraţii au decis să amâne dezbaterea pentru un nou termen (28 octombrie) motivând soluţia dată prin faptul că “părţile să studieze notele formulate în scris de către partea responsabilă civilmente”.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007-2008 Mihai Mihăiță David în calitate de asociat și administrator al SC Automotive SRL Satu Mare i-a înşelat pe reprezentanții a două unități bancare din Satu Mare (CEC Bank şi BRD – GSG) cu ocazia încheierii și derulării a patru contracte de credit. În vederea contractării creditelor acesta a prezentat unităților bancare mai multe acte false pentru a ascunde situația financiară precară a societății pe care o administrează.
Astfel inculpatul a înşelat cele două bănci cu suma totală de 6.174.735 euro. CEC Bank s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.348.864,75 euro iar cealaltă, BRD – GSG a precizat că își va exercita acest drept în fața instanței de judecată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.