145.000 euro pentru extinderea Centrului pentru Seniori de la Tăşnad

consiliul-judetean-sm
Având în vedere numărul mare de solicitări în ceea ce priveşte serviciile din cadrul Centrului de Zi pentru Seniori de la Tăşnad, conducerea judeţului împreună cu Asociaţia Caritas Catolică Oradea, filiala Satu Mare şi Asociaţia „Kolping” din Germania au în vedere derularea unei investiţii pentru extinderea acestui centru.

Proiectul ce urmează a fi demarat în cel mai scurt timp la Tăşnad a fost prezentat azi, 1 octombrie în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Adrian Ştef, preşedintele Asociaţiei „Kolping”, Bernd Grumwald, vicepreşedintele aceleiaşi asociaţii, Norbert Schnidell, directorul filialei din Tăşnad a Asociaţiei Caritas Catolică, Czier Tibor, medicul internist dr Monica Sejk şi directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, Octavian Apan.

Valoarea investiţiei este de 145.000 euro, bani ce vor fi asiguraţi de asociaţia germană. Potrivit celor declarate de Ştef, Centrul de Zi pentru Seniori de la Tăşnad funcţionează din 2010 într-o clădire atribuită de către CJ care a fost renovată cu sprijinul Asociaţiei „Kolping”. „În prezent capacitatea centrului este de 15 persoane dar în urma investiţiei va putea oferi servicii pentru 30 de vârstnici”, a declarat preşedintele CJ.

Pentru derularea investiţiei a fost achiziţionată o suprafaţă de teren de la o persoană fizică la care se adaugă alte două suprafeţe atribuite pentru folosinţă gratuită pentru următorii 49 de ani de către CJ, respectiv Consiliul Local din Tăşnad. În prezent CJ asigură salariile celor doi angajaţi ai centrului însă după finalizarea investiţiei va mai fi nevoie de suplimentarea personalului a căror venituri vor fi asigurate din aceleaşi surse.

Czier Peter a declarat că investiţia va fi terminată pe 31 iulie 2014. „În spaţiul pe care îl folosim în prezent avem o sală comună, un mic dormitor, o bucătărie, o baie şi o anexă pentru lemne. În urma extinderii, la subsol vom construi un spaţiu multifuncţional, noi îi spunem club, dar şi camere cu două paturi pentru 25-30 de persoane” spune Czier.
În luarea de cuvânt, preşedintele asociaţiei germane a declarat că în urma discuţiilor cu privire la investiţia ce urmează a fi derulată a găsit deschidere la conducerea CJ mulţumind totodată preşedintelui instituţiei pentru atenţia acordată problemelor de ordin social cu care se confruntă societatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.