CNCD cere poziţia CJ Satu Mare cu privire la „taxa pe botoşei”

consiliul-judetean-satu-mare
În cadrul şedinţei ordinare de azi, 30 septembrie a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, preşedintele instituţiei Adrian Ştef a cerut mandatul consilierilor pentru a putea trimite pe adresa Comisiei Naţionale de Combatere a Discriminării (CNCD) punctul de vedere cu privire la „taxa pe botoşei”. În valoare de 2 lei, taxa este percepută fiecărei persoane care intră în Spitalul Judeţean Satu Mare.

CJ a primit o adresă de la CNCD după ce Fundaţia „Freies Europa Weltanschaung” a cerut acestuia să renunţe la taxă. Cum fundaţia în cauză nu a primit răspuns de la CJ, conducerea acesteia s-a adresat CNCD.

În luarea de cuvânt acad. dr. Virgil Enătescu a declarat că acei botoşei sunt necesari având în vedere că medicii spitalelor din Europa de Est se confruntă cu anumite boli intraspitaliceşti „de care străinii se îngrozesc. Nu e vorba de nicio discriminare. Toţi cei care intră în spital trebuie să poarte botoşei. Iar celor care au depus plângere pentru discriminare pot să le spun că pentru ei problema se poate rezolva doar la Psihiatrie”.

Vă reamintim că „taxa pe botoşei” a fost introdusă pe 5 iunie şi este în valoare de 2 lei. Astfel, toţi cei care intră în spital primesc o pereche de botoşei pe care trebuie să îi poarte pe secţiile unde îşi vizitează aparţinătorii. Totodată, mai trebuie spus că taxa în cauză a fost contestată şi de deputatul UDMR Kereskenyi Gabor care a depus în acest sens o interpelare şi la Ministerul Sănătăţii, instituţie care a cerut eliminarea taxei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.