Cărţi pentru copiii instituţionalizaţi

Donatii
Târgul lunar de carte organizat de Asociaţia “Stea” prin care sămărenii au ocazia de a-şi alege cărţile preferate contra unei sume modice a atras zeci de donatori. Astfel, în depozitul asociaţiei s-au adunat peste 500 de titluri pentru toate vârstele.

Azi, 30 septembrie, Asociaţia “Stea” prin Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare a donat 60 de cărţi pentru Centrul de Plasament “Roua” din Hurezu Mare, unde sunt instituţionalizaţi 48 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani.

“Este nevoie de cărţi pentru aceşti copii. Începând de la cărţi de colorat şi până la lectura de liceu, orice este binevenit pentru noi. Vrem să dotăm bibliotecile din centrele de plasament iar aceşti copii să aibă posibilitatea să citească nu pe internet ci cartea propriu-zisă. De asemenea, avem nevoie de cărţi şi pentru azilul de bătrâni. De ce să nu le dăm posibilitatea să îşi petreacă timpul în mod plăcut?!” a afirmat Valeria Eugenia Ardelean, director adjunct al DGPC Satu Mare.

În funcţie de numărul de cărţi pe care Asociaţia “Stea” le va primi de la sătmăreni, o parte importantă va ajunge lunar într-un centru de plasament din judeţul nostru.

“Am primit atâtea cărţi încât ne-am dat seama că putem ajuta mai departe. Iar cei care au mai mare nevoie de ele sunt tocmai aceşti copii instituţionalizaţi. Astăzi am selectat peste 60 de titluri, atât în română cât şi în franceză, engleză, maghiară. De asemenea, am donat dicţionare, cărţi de analize literare, istorie şi literatură, necesare ciclului gimnazial şi liceal”, a spus Diana Bretan, reprezentanta Asociaţiei “Stea”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.