„Ziua Recoltei”, la a III-a ediţie

ziua-recoltei-satu-mare

Peste 40 de producători din judeţul Satu Mare dar şi din Maramureş, Sălaj, Bihor şi Alba vor participa în perioada 4-6 octombrie la tradiţionalul târg al recoltei. Evenimentul în cadrul căruia va avea loc şi a III-a ediţie a „Zilei Recoltei” se va desfăşura pe platoul din faţa Palatului Administrativ, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, 4 octombrie la ora 14.00.

Detalii despre acest târg al recoltei au fost oferite de către primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi de preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale, inginerul Ioan Pop, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 28 septembrie în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Pop, vor fi amenajate zece căsuţe din lemn unde producătorii îşi vor putea expune recoltele. „Nu vor lipsi preparatele din carne specifice zonei noastre, produsele de panificaţie, fructele şi legumele, vinurile, produsele artizanale, etc. De asemenea vor veni şi producători din judeţele limitrofe: Maramureş, Sălaj şi Bihor dar şi un producător de butoaie din judeţul Alba”.

Pregătirile vor începe încă din seara zilei de joi, 3 octombrie iar sătmărenii sunt aşteptaţi de vineri dimineaţa să se aprovizioneze cu produsele expuse în cadrul târgului. Primarul a declarat că „vom discuta cu producătorii pentru ca să-şi vândă produsele la preţuri mai mici decât în piaţă”.

Pe platoul din Piaţa 25 Octombrie va fi amplasată şi o scenă unde, în cursul zilei de vineri, vor avea loc o serie de spectacole folclorice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.