Traficanţi de doguri sătmăreni, condamnaţi la ani grei de puşcărie

droguri1
Tribunalul Satu Mare a condamnat la ani grei de puşcărie doi traficanţi de droguri sătmăreni. Este vorba despre Mugurel Ciocan de 46 de ani din Negreşti-Oaş, care a primit 12 ani de închisoare, respectiv Vasile Lişcă de 23 de ani din Satu Mare, condamnat la 11 ani de detenţie.

Sentinţa a fost pronunţată marţi, 24 septembrie. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea magistraţii au decis şi interzicerea drepturilor celor doi condamnaţi pe o perioadă de 5 ani.
De menţionat este faptul că, al treilea membru al grupării a fost condamnat de Tribunalul Satu Mare la un an cu suspendare. Sentinţa în cazul acestuia a fost pronunţată în data de 24 iulie. Pe data de 1 august, Racz Andras a înaintat apel la CA Oradea care în şedinţa din 19 septembrie a respins ca fiind nefondată solicitarea inculpatului obligându-l pe acesta la plata sumei de 100 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată. Nemulţumit de soluţionarea cazului, în cursul zilei de joi, 26 septembrie Racz Andras a formulat recurs ce urmează a fi soluţionat de aceeaşi instanţă.

Cei trei bărbaţi au fost prinşi la sfârşitul lunii ianuarie 2013 în urma unor percheziţii domiciliare efectuate de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare – BCCO Oradea, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare. Inculpaţii aduceau droguri din Olanda în România cu sprijinul unei firme de curierat.
În urma percheziţiilor s-au ridicat 400 pastile MDMA (ecstasy), 1,5 grame cocaină, 2,2 grame cannabis, laptop-uri, calculatoare, telefoane mobile, cartele telefonice şi diferite sume de bani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.