Andreea Paul, aleasă președinte al Comisiei Economice din cadrul Adunării Parlamentare a Inițiativei Central-Europene

Andreea_Paul-sm

Deputatul de  Satu Mare Andreea Paul a fost aleasă președinte al Comisiei Economice a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central-Europene (ICE), for care s-a reunit la Budapesta în perioada 24-26 septembrie.

Tema centrală a acestei sesiuni a vizat rolul ICE în consolidarea cooperării regionale în contextul perioadei bugetare 2014-2020. Principala problemă abordată de Comisia Economică a fost cea a șomajului în rândul tinerilor.

Deputatul democrat-liberal a subliniat, în intervenția sa, faptul că tinerii au nevoie de politici publice, nu de politică, pentru a se integra pe piața muncii și a oferit câteva soluții în acest sens. „În primul rând, avem de luptat împotriva birocrației. Birocrația ne sufocă tinerii. Trebuie să ajutăm economia să crească, să devină competitivă dacă vrem să atingem mai repede standardele europene de viață. Avem nevoie de o reformă fiscală cuprinzătoare, care să încurajeze crearea de locuri de muncă fara să ducă la creșterea deficitului bugetar. Avem nevoie de o reformă care să scutească IMM-urile de timpul pierdut cu plata taxelor și care să le permită să se ocupe mai mult de crearea de locuri de muncă. În al doilea rând, avem nevoie de investiții inteligente pentru viitorul nostru. Nu vom reuși altfel decât prin stimularea calității educației. Putem investi în cele mai bune idei. Putem face cheltuieli publice mai eficiente și mai transparente”, a arătat Andreea Paul.

Ea a accentuat faptul că țările din regiune ar trebui să se concentreze în primul rând pe promovarea industriilor creative emergente întrucât acestea constituie o oportunitate strategică pentru ca statele din Europa Centrală și de Est să promoveze pe harta competitivității globale. „Trebuie să ne definim interesul strategic: țările ICE pot deveni un centru regional pivot de creativitate”, a conchis prim-vicepreședintele PDL.

Inițiativa Central Europeană (ICE) este cel mai vechi și cel mai important forum pentru cooperare regională în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Aceasta reunește 18 state membre: zece țări membre ale UE (Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria) și opt state ne-membre UE (Albania, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina).

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.