Ce facem cu maidanezii sătmăreni?

Maidanezi
Miercuri, 25 septembrie, Curtea Constituţională a dat undă verde eutanasierii câinilor fără stăpân iar legea a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu şi va intra în vigoare la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Noua stare de fapt îi nemulţumeşte pe reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor din întreaga ţară care ameninţă cu noi proteste. Oficialităţile sunt însă mult mai rezervate spunând că trebuie văzută forma sub care va apare legea. Potrivit celor declarate de viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca „trebuie mai întâi să vedem forma sub care va apare legea şi normele de aplicare ale acesteia. Mai întâi se pune problema microcipării câinilor şi noi vom porni de acolo. Dar în acest moment nu sunt în măsură să vă spun ce va urma. Aşa cum v-am spus trebuie să vedem sub ce formă apare legea”.

Reprezenta Asociaţiei „Free Life” Satu Mare, Carmen Frăţilă a declarat pentru Sătmăreanul că „tot ce înseamnă organizaţii de protecţie a animalelor la nivel de România ne vom unii pentru a protesta împotriva acestei legi. Nu ştiu care este calea juridică care trebuie urmată în asemenea cazuri. Să nu uităm că legea încă nu este în vigoare. Încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Poate vom lua legătura şi cu un avocat”.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Satu Mare, dr. Corneliu Ceică spune că „din moment ce legea este promulgată nu avem de ales trebuie să o acceptăm iar ca instituţie ne vom conforma prevederilor legale care ne revin. Dacă s-a considerat că aşa este corect noi nu suntem în măsură să comentăm”.

Vă reamintim că în cadrul unei şedinţe care a avut loc în data de 5 septembrie în sala mică a Palatului Administrativ reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a câinilor au declarat că singura soluţie pentru a rezolva situaţia maidanezilor este sterilizarea acestora şi nicidecum eutanasierea.

 

4 Comentarii la "Ce facem cu maidanezii sătmăreni?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.