Drumul Moftin-Ghilvaci-Terebeşti a intrat în reabilitare totală

Drum
Drumul Judeţean (DJ) 194 Satu Mare a intrat în reabilitare totală. Acesta este cel de-al doilea proiect de infrastructură finanţat prin Programul Operaţional Regional, valoarea lucrărilor fiind de 22.881.107 lei. Lucrările vor fi finalizate în luna mai 2014.

În cadrul acestui proiect se vor realiza lucrările de modernizare a drumului de acces DJ 194 pe o lungime totală de 10,4 km prin ranforsarea sistemului rutier existent pentru două benzi de circulaţie, asigurarea unui sistem eficient de colectare şi evacuare a apelor, amenajarea drumurilor laterale şi lucrări de siguranţă a circulaţiei în zonele care prezintă risc în desfăşurarea traficului prin montarea de parapeţi şi indicatoare rutiere.

Valoarea totală a proiectului este de 22.881.107,20 lei, din care Uniunea Europenă şi Guvernul României asigură 17.717.180,58 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Contribuția Consiliului Județean Satu Mare este în valoare de 361.575,11 lei (reprezintă 2% din valoarea eligibilă a proiectului).

Lucrarea se întinde pe 10, 4 kilometri, din Moftin, trece de Ghilvaci, Terebeşti şi ajunge la groapa ecologică de la Doba. DJ 194 este compus din două tronsoane. Primul tronson are cu puţin peste 7 kilometri, porneşte din Moftin şi se termină în Terebeşti. Al doilea tronson de 3.100 metri, ajunge la groapa ecologică de la Doba.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.